Zorg dat je altijd op de hoogte blijft van belangrijk vaknieuws en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Zorg dat je altijd op de hoogte blijft van belangrijk vaknieuws en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Release the Monkey bedenkt en produceert opvallende live communicatieprojecten zoals vakbeurzen, klantevenementen, pr-acties en sponsoractivaties. 

Release The Monkey

B2B Evenementen

In deze video geven we je tips hoe je veel meer mensen bereikt met je zakelijke evenement. Offline, én online. Organiseer jij binnenkort een evenement en weet je niet zeker of je daar wel het maximum aantal (potentiële) prospects mee bereikt? Stuur dan een e-mail of bel ons. Dan lossen we dat samen wel even op!

B2B Beursstands

Waar is het lef van marketeers als het om beursstands gaat? Kom op zeg: één van de kostbaarste media qua bereik wordt vaak ingezet als een opgeleukte pantry met sta-krukken en nietszeggende slogans. Een mooi moment om jullie eens mee te nemen door de wondere wereld van de vakbeurzen met een paar voorbeelden van hoe het ook kan: op én buiten de beursvloer!

Interesse?

Plan meteen een gratis adviesgesprek in om jouw specifieke uitdagingen te bespreken.

Adviesgesprek

Adviesgesprek inplannen

Wil je jouw specifieke uitdagingen bespreken? Laat je gegevens achter en René neemt zo snel mogelijk contact met je op om een gratis adviesgesprek in te plannen.

Release The Monkey Cases

René van Dijk was in de afgelopen 20 jaar voor zijn eigen bureaus in The Monkey Network, zijn voormalige bureau Usual Suspects en het Canadese Kubik creatief verantwoordelijk voor tientallen vakbeursdeelnames, klantevenementen, pr-acties en sponsoractivaties van Amsterdam tot Kaapstad en van Wellington tot Rio de Janeiro.

Kijk gerust eens naar onderstaande voorbeelden van Release The Monkey zodat je een beetje een beeld krijgt van wat je te wachten staat.

Van Wijnen

Concept en productie van twee beursstands voor Van Wijnen op vastgoedbeurs Provada in de RAI in 2017, 2018 en 2019. Wij voeren deze opdracht ieder jaar weer turnkey uit: van eerste conceptrichtingen t/m de decoratie, catering en het aansluiten van de verlichting. Dan kan de opdrachtgever zich bezig houden met belangrijkere zaken.

Thingstream

Voor deze Engelse IoT specialist creëerden we een opvallend concept voor hun eerste B2B client event in de Tobacco Factory in Amsterdam. Omdat de inhoud van de presentaties super high tech was, zorgden we voor een custom made jaren 80 kantoorinrichting op het podium met o.a. floppy disks als toegangsbewijs. Inclusief catering en entertainment.

Heineken International

Interne première James Bond Skyfall in Amsterdam voor Heineken International. René ging undercover door alle James Bonds films te kijken waarna hij zijn visie op de bekende ‘villain lairs’ liet nabouwen in de voormalige Convention Factory in Amsterdam. Inclusief catering en entertainment. Productie i.s.m. Usual Suspects.

KLM

Twee dagen lang was Schiphol en omgeving het decor voor de open dag van KLM voor 40.000 (oud) medewerkers en familie. René mocht undercover in de wereld van KLM, Schiphol, de Dakotaclub en het Aviodrome waarna hij een lange wensenlijst maakte met objecten die hij in zijn concept wilde waaronder twee Dakota’s, twee 747’s en Embraer toestel, een blusvoertuig en een tank van de Marechaussee. Productie i.s.m. Usual Suspects.

Greenpeace

Drie jaar lang ontwikkelde René concepten voor Greenpeace (en ook een keer voor Amnesty International) om aandacht te trekken voor hun campagnes op grote festivals zoals Lowlands en Pinkpop. Rubberen laarzen met prints van hedendaagse illustratoren, de wereldballen op Lake Lowlands en de opvallende hijskraangrijper. Productie i.s.m. Usual Suspects.

Endemol

Voor Endemol International bedacht René opvallende stunts om met weinig budget toch alle aandacht op te eisen tijdens de grote MIPTV-beurs in Cannes zoals de rondzwervende 1 en de Fiat 500 met Las Vegasbord op het dak. Maar ook een client event in Cannes hoorde bij de rij opdrachten waar de bonte karavaan van Joost van Bellen en Gemma Veel voor de nodige opschudding zorgde. Productie i.s.m. Usual Suspects.

LM Windpower

Hoe trek je als grootste producent van wind turbine bladen ter wereld de aandacht voor een nieuwe soort onderhoudscontract tijdens een energiebeurs in Brussel? Op een huishoudbeurs-achtige manier vonden wij. Waar alle stands wit, groen en blauw zijn, creëerden we een bonte stand voor een fictief dat alle aandacht trok, een lach op de zakelijke gezichten toverden en voor een ongekend aantal salesgesprekken zorgde.  Productie i.s.m. Usual Suspects.

Rabo Bouwfonds

Zij wilden graag op een positieve manier de aandacht trekken voor hun visie op bouwen tijdens de vastgoedbeurs MIPIM in Cannes. We hielpen om een stand te bedenken met een klimrek dat na de beurs aan de stad geschonken zou worden zodat we iets positiefs achter zouden laten. Om de nodige aandacht voor hun missie om bij het ontwikkelen van vastgoed vooral aan de leefbaarheid te denken, plaatsten we illegale speeltuintjes voor het Palais de Festival en langs de Croisette, de beroemde boulevard. Met lijmvrije kinderstickers en doosjes Playmobil maakten we deze guerrilla-actie compleet. Productie i.s.m. Usual Suspects.

Panasonic PBITS

Voor de grootste electronicabeurs in Amsterdam vroeg Panasonic Europe of we een client event wilden organiseren waar iedereen het over zou hebben. Dat lukte! René bedacht Secret Heaven: een hemelse wereld waar de belangrijke klanten en potentiële prospects van Panasonic lekker konden uitrusten waarna we halverwege de avond een duistere nachtclub openden via een geheime deur. Voor het feest in het volgende jaar in de Escape was er een lange wachtlijst van professionals die over Secret Heaven hadden gehoord en het volgende Panasonic feest voor geen goud wilden missen. Productie i.s.m. Usual Suspects.

DSM Food Ingredients

Tijdens een tweedaagse vakbeurs voor de grootste bierbrouwers ter wereld in het Hilton in Praag had René het idee om het budget voor de lancering van een nieuw product van DSM in te zetten tijdens een exclusieve lunch. Echter, om zogenaamd die lunch te kunnen betalen werden de gangen onderbroken door live Tell Sell demonstraties die op hilarische wijze metaforen demonstreerden waar de professionals in de zaal mee te maken hadden tijdens het bierbrouwproces. De host, Brewster Clarex, legde na de lunch uit dat al deze problemen voorbij zijn door DSM’s Brewers’ Clarex. Productie i.s.m. Kubik.

Nike

Toen Nike hun Joga3 campagne wilden activeren op het Java-Eiland in Amsterdam, bedacht René een containerdorp die de uitstraling van de bekende Braziliaanse favela’s moest uitstralen. Het was even zoeken naar containers in de juiste kleuren. Productie i.s.m. Kubik.