Monkey Inside Cases

We hebben in de afgelopen 25 jaar al heel wat bedrijven geholpen met het vinden en activeren van de monkey in hun organisatie. Kijk gerust eens naar onderstaande cases zodat je een beetje een beeld krijgt van wat je te wachten staat. Vertrouwelijke informatie hebben we onleesbaar gemaakt.

Van Wijnen

Woningbouwer Van Wijnen zocht een bureau om het bedrijf te herpositioneren en vorm te geven. We begonnen de ontwikkeling van hun Brand Bundle door bij 22 Van Wijnen-kantoren langs te gaan om rond te kijken, mee te werken en te luisteren. Pas toen waren we echt in staat om het merk te herpositioneren, de corporate story te herschrijven en hun merkidentiteit opnieuw vorm te geven. En we maakten een nieuwe website, een serie video’s en ieder jaar 118 m2 aan beursstands op de vastgoedbeurs PROVADA.

Lingotto

Lingotto is een bijzondere projectontwikkelaar. We vonden hun monkey door gebruik te maken van schaar en lijm. We nodigden alle medewerkers uit om een moodboard te maken voor het merkbeeld van Lingotto. Dit hebben we vervolgens als basis gebruikt voor een nieuw manifest. Gevolgd door een nieuwe corporate identity, een nieuwe website en een boek met twee voorkanten en drie lenticulaire kaften.

Metropoolregio Amsterdam

Om toeristen in Amsterdam op de fiets de prachtige gebieden rondom de stad te ontdekken ontwikkelden we Cycleseeing. Samen met de vele belanghebbenden fietsten en ontwikkelden we de afgelopen 5 jaar 9 verschillende routes. We ontwierpen een merkgids, routekaartjes, een website en overzichtsposters. Naast de redactionele en creatieve regie zorgen we ook voor de contacten met en distributie naar de belangrijkste fietsverhuurders in Amsterdam.

High Touch Executive Search

Wij hielpen de oprichter van deze executive recruiters in de agrofoodsector met de scale-up en internationalisering van zijn bedrijf. De Brand Bundle bevat een Engelstalige brand guide waarin we het merk en de huisstijl verbeterden en in een online platform (DAM) plaatsten, we ontwikkelden een communicatieplan met persona’s en middelen en ons zusterbedrijf Click the Monkey maakte een gloednieuwe website met Google Ads campagne. Maandelijks houdt René met het gloednieuwe merkteam de ontwikkeling bij.

Exasun

De CEO en enkele investeerders in het bedrijf vroegen ons om Exasun te helpen in hun scale-up fase. René ging undercover en we ontwikkelden een Brand Bundle met een compleet merkverhaal en -identiteit en een online beeldbank. Met het salesteam maakten we de belangrijkste buyer persona’s en we sloten het marcomplan af met een middelenfunnel. Click the Monkey pakte de planning en productie van de LinkedIn berichten op en de bedrijfspresentatie voor de eerste buyer persona.

Bureau Veritas

Bureau Veritas is een van de grootste certificeringsbedrijven ter wereld. We gingen undercover bij scheepvaartmaatschappijen, sleepboten en motorfabrieken in Zeeland en België. En we spraken en filmden hun klanten om erachter te komen wat Bureau Veritas voor ze betekent. Onze bevindingen werden onderdeel van een 3-in-1 digitaal platform van Maglr: een nieuwsbrief, die tegelijk een website en een online magazine was. We ontwikkelden een multimediaal internationaal platform om de monkey van Bureau Veritas wereldkundig te maken. De naam: BV1828. Het jaar waarin het bedrijf werd opgericht.

Janssen De Jong

René ging undercover bij deze grote bouwer waarna hij met een merkteam van collega’s van Janssen De Jong de lancering van hun nieuwe merk ModuFair voorbereidde. Op verzoek van de klant werkten we samen met hun reclamebureau, IRX, voor de creatieve uitwerking van de interne en externe lancering. Want zo flexibel zijn we namelijk. We maakten een marcomplan met buyer persona’s, gaven een workshop en zorgden voor de strategische regie gedurende het gehele project. Click the Monkey verzorgde de Google Ads campagne tijdens de lancering.

PinkRoccade Healthcare

Met een team van verschillende stakeholders binnen het bedrijf organiseerden we een brainstormsessie om de positionering van het bedrijf scherp te krijgen en te vertalen naar een concept voor de Zorg & ICT beurs. Het ontwerp (ondersteund door geweldige schetsen die de klant zelf maakte) en de productiebegeleiding gaven we aan ons zusterbedrijf Release the Monkey. De beursstand is door de uitbraak van het corona-virus niet gerealiseerd in 2020.

Fijn Wonen

Adviesbureau FreshForward vroeg ons om te helpen met het ontwikkelen van een nieuw merk voor Van Wijnen. René bezocht hun gloednieuwe modelwoning in Gorredijk en bleef err maar meteen als eerste slapen. We ontwikkelden de merknaam Fijn met bijbehorende merkboek, huisstijl, website en lanceringscampagne met ideeën voor nieuwe manieren van woningbeleving zoals de inzet van Google Cardboard ‘brillen’ De enthousiaste man op de foto is commercieel directeur Jeroen van Balen die tot onze grote verrassing de complete merkstrategie had uitgeprint en in zijn kantoor had opgehangen.

GroentenFruitBureau

Hoe verander je de opvatting over paprika’s van gezond en saai naar gezond en leuk voor moeders met jonge kinderen in de UK, Duitsland, en Nederland? We gingen volledig 360° voor dit 3 jaar durende project i.s.m. René’s voormalige bureau Usual Suspects. We gingen undercover en creëerden een merkboek, huisstijl, communicatiestrategie, pr-acties, receptenvideo’s en retailactivaties in 3 landen.

Amsterdam & Partners

Het voormalige ATCB vroeg ons om buitenlandse toeristen in één oogopslag duidelijk te maken voor welke behoefte je waar terecht kan in de regio Amsterdam. Op basis van 17 toeristische-recreatieve producten ontwikkelden we een kaart en 17 nieuwe namen, omschrijvingen en iconen voor de grootste toeristische trekpleisters in het gebied met namen als New Land, Leisure Lakes, Flower Strip en Industrial Heritage. 

Monkey Inside Case - Amsterdam & Partners

Dinnissen

Met een team van verschillende Nederlandse en Duitse stakeholders binnen het bedrijf organiseerden we een brainstormsessie om de positionering van het bedrijf scherp te krijgen. René ging undercover in de wereld van ‘food en feed’ waarna we een merkboekje ontwikkelden met een aangepaste huisstijl, verschillende communicatiemiddelen en een collage van de wereld van Dinnissen.

Zorg dat je altijd op de hoogte blijft van belangrijk vaknieuws en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Zorg dat je altijd op de hoogte blijft van belangrijk vaknieuws en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Jouw uitdagingen bespreken?

Wil je jouw specifieke uitdagingen bespreken? Laat je gegevens achter en René neemt zo snel mogelijk vrijblijvend contact met je op.

Wij hebben o.a. gewerkt met: